SUSTENABILITATE

Sustenabilitatea este despre a crea și a ne dezvolta utilizând resursele (materiale și umane) într-un mod responsabil. Fiecare dintre noi putem contribui la această dezvoltare durabilă prin acțiunile, obiceiurile și prin alegerile noastre. Iată câteva dintre alegerile noastre:


• pentru a nu produce în exces, 80% dintre produsele noastre sunt realizate în baza comenzilor.


• folosim doar materiale naturale, în primul rând pentru se obțin cu resurse mai puține (apa, energie, s.a.m.d) și, în al doilea rând pentru că aceste țesături sunt mult mai rezistente. Piesele vestimentare din in, lână, cânepă, îngrijite corespunzător, pot fi purtate mulți ani.


• încurajăm consumul conștient și responsabil.


• toate produsele noastre sunt realizate în condiții de muncă bune, în atelierul nostru sau în cadrul altor mici ateliere sau afaceri de familie locale. Prin cumpărarea produselor VERLINNE este susținută economia locală.


• pentru că nu ne place risipa, folosim resturile de materiale pentru realizarea unor accesorii (de exemplu elasticele pentru păr NOWASTE) sau le donăm.


• ambalăm produsele noastre folosind doar hârtie și carton și ne-am propus să renunțăm cât mai curând și la pungile de plastic de curierat.


Dacă vrei să povestim mai mult despre modă sustenabilă sau ai sugestii ne poți scrie la contact@verlinne.com.

MATERIALE FOLOSITE

Toate produsele Verlinne sunt realizate din materiale naturale. În realizarea pieselor vestimentare folosim in, lână, cânepă, bumbac, mătase, Tencel. Sunt materiale naturale și sustenabile. Piesele create din acestea, întreținute corect, pot fi purtate ani la rând.