MATERIALE FOLOSITE

Toate produsele Verlinne sunt realizate din materiale naturale. În realizarea pieselor vestimentare folosim in, lână, cânepă, bumbac, mătase, Tencel. Sunt materiale naturale și sustenabile. Piesele create din acestea, întreținute corect, pot fi purtate ani la rând. Toate aceste țesături au proprietăți care le fac sa fie mult mai potrivite pentru piele decât materialele sintetice iar purtarea pieselor realizate din astfel de materiale este un adevărat răsfăț pentru corp.

PRODUSE DIN IN

Inul este unul dintre materialele cele mai potrivite pentru piele. Țesătura de in este perfectă pentru sezonul cald, dar poate fi purtată și adaptată cu succes unor ținute pentru sezonul rece. Inul pe care îl folosim este produs în Europa, este moale, de calitate superioară, are un aspect natural șifonat și este foarte rezistent în timp.

PRODUSE DIN BUMBAC ORGANIC

Bumbacul organic este mai sustenabil decât bumbacul non-organic fiincă producția lui este mai sustenabilă. Noi folosim bumbac organic certificat GOTS, acesta fiind stardardul internațional în privința țesăturilor ecologice.

PRODUSE DIN LÂNĂ

Lâna este un material regenerabil și durabil. Piesele realizate din lână, întreținute corect, pot fi purtate mulți ani. Fibrele de lână au caracteristici extraordinare pentru că lâna conține în mod natural lanolină și keratină, ambele având proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. În funcție de tipul produsului pe care dorim să îl creăm, noi folosim și lână românească dar și lână procesată în alte țări. Ne bucurăm atunci când găsim lână nevopsită și moale și ne străduim mereu să avem cei mai buni furnizori pentru a ne asigura fire de o calitate superioară.

PRODUSE DIN CÂNEPĂ

Fiecare țesătura naturală se simte extraordinar pe piele, dar țesăturile care conțin cânepa dau o senzație aparte. În plus, fibra de cânepă este foarte rezistentă, de câteva ori chiar mai rezistentă decât cea de bumbac și de aceea produsele realizate din cânepă pot fi adevărate comori, de păstrat chiar de la o generație la alta. Produsele noastre din cânepă sunt cel mai adesea create din țesături moi, cu densitate medie, țesături produse în marea lor majoritate în Europa.

PRODUSE DIN MĂTASE NATURALĂ

Mătasea naturală este și ea unul dintre cele mai rezistente materiale. Țesăturile de mătase sunt ușoare, lasă pielea să respire, sunt hipoalergenice și se simt minunat pe piele. Noi alegem țesături de mătase naturală 100% dar și țesături în
compoziții mixte (mătase cu bumbac organic, mătase și cânepă, etc) pentru că de multe ori aceste țesături ne surprind prin texturile lor extraordinare.

SUSTENABILITATE

Sustenabilitatea este despre a crea și a ne dezvolta utilizând resursele (materiale și umane) într-un mod responsabil. Fiecare dintre noi putem contribui la această dezvoltare durabilă prin acțiunile, obiceiurile și prin alegerile noastre. Noi, la Verlinne, ne străduim să „bifăm” cât mai multe caracteristici prin care se definește un brand de modă sustenabilă.